Nacionalinė gynybos pramonės asociacija

Naujienos

2019 metais Gynybos resursų agentūra sutelks 95 proc. visų krašto apsaugos sistemos pirkimų

2019 gegužės 8. / Vilnius, Lietuva

Š. m. gegužės 7 d. Krašto apsaugos ministerija išplatino informaciją apie tai, kad Gynybos resursų agentūra prie KAM 2019 metais planuoja pagal vertę sutelkti 95 proc. visų krašto apsaugos sistemos pirkimų procedūrų. Įgyvendinant KAS viešųjų pirkimų centralizavimą, taip siekiama užtikrinti kokybišką, efektyvų ir skaidrų krašto apsaugos sistemos pirkimų vykdymą.
Gegužės 3 d. patvirtinus naują GRA struktūrą, agentūra jau organizuoja arba, skirdama savo atstovus pirkimų procedūroms organizuoti, koordinuoja infrastruktūros, informacinių technologijų, medicinos, specialios oro uostų įrangos pirkimus ir pirkimus, kurių vertė viršija tarptautinio arba supaprastinto pirkimo vertę.
Šiais metais Gynybos resursų agentūra koordinuoja pirkimų už maždaug 400 mln. eurų. Didžiausias sutartis šiais metais planuojama pasirašyti dėl šarvuotų visureigių, paieškos ir teršalų likvidavimo jūroje laivo pirkimo. taip pat ketinama įsigyti įvairios amunicijos, vikšrinių transporterių M113/M577 remonto, individualių apsaugos priemonių prieš cheminį, biologinį, radiologinį ir branduolinį ginklą, pistoletų, įvairios karinės technikos ir įrangos atsarginių dalių, kovos prieš bepiločius orlaivius įrangos įsigijimo.
Ilguoju laikotarpiu 2019 – 2028 metais planuojama toliau tęsti jau pradėtus krašto apsaugos sistemos projektus ir pradėti vykdyti vidutinio nuotolio oro erdvės stebėjimo sistemų modernizavimą, logistinės įrangos atnaujinimą, įsigyti daugiafunkcinių sraigtasparnių, vidutinio nuotolio prieštankines sistemas ir kt.